2016 m. rugsėjo 11 d.

Šiandien Šalčininkų miesto parkas virto mažu etnografiniu miesteliu, kuriame tvyrojo puiki nuotaika, sklido naminių kepinių, mėsos produktų ir šviežiai keptos duonos kvapai,  skambėjo liaudies muzika, įvairiausiomis spavomis viliojo šio rudens  derliaus  gėrybių paroda. Šalčininkuose ūžė tradicinė Derliaus šventė! Renginys sukvietė daugumą rajono gyventojų, ypač daug  į renginį atvyko mūsų  rajono  žemdirbių. Žinoma, netrūko svečių iš kitų Lietuvos miestų ir užsienio.

Butrimonių bendruomenės  nariai taip pat neliko abejingi ir labai  aktyviai  dalyvavo šiemetinėje rajono Derliaus šventėje. Visi   stengėsi  parodyti savo darbu ir pastangomis skurtus turtus bei pasidžiaugti  laimėjimais. Nuoširdi padėka projektui ,,Padarykime savo gyvenimą šviesesnį” (paremtas Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos”).

Po pamaldų buvo skelbiami labiausiai šiais metais nusipelnę žemdirbiai. Malonu pranešti, jog  geriausiu šiais metais ūkininku pripažintas Vitold Valiučko, kuris  kartu su žmona Marija įteikė Šalčininkų rajono merui Zdzislavui Palevičiui šviežios duonos kepalą, iškeptą iš šiemetinio derliaus. Šeima gyvena Jundiliškių kaime (Butrimonių sen.), apdirba 250 ha žemės plotą, daugiausia sėjama rugių (60 ha), po to parenkami plotai  avižoms (35), kviečiams (32 ha), grikiams (30 ha). Be to, ūkyje auginamos mėsinė savys.

Derliaus šventės akcentas – rajono seniūnijų kiemeliai, viliojantys derliaus gėrybių parodomis, naminiais žagarėliais, lašiniais, pyragais, gira ir kitais skanėstais. Darbščios mūsų moterys stengėsi vaišinti svečius kuo gardesniais patiekalais ir gėrimais, puošti aplinką tradiciniais rankų darbo gaminiais. Butrimonių bendruomenės kiemelis buvo ypatingas ir tikrai išsiskyrė iš kitų. Labai gražiai atrodė L. Ladyš sukurtas pabaigtuvių vainikas. Be to, labai džiugu, kad Butrimonių kaimo gyventojos Česlavos Suckel sodyba pripažinta viena iš geriausiai tvarkomų  mūsų rajone.